17
Nov
2014
Albin Wärnelöv
Albin Wärnelöv

Effektiviserings gurun Göran R Svensson

November 17, 2014

Med ManTec personifierar Göran kulturen i att förändra och effektivisera inom alla områden, Göran är VD och huvudägare till Mantec Management och styrelse ordförande i Mantec Indernational. Mantec har idag ca 150 välrenommerade konsulter. Tillsammans driver konsulterna olika effektiviserings projekt, reducerar verksamhetskostnader, ökar produktivitet, förkortar ledtider, förbättrar leveransprecision, förstärker försäljningen från rådgivning hela vägen till implementering. Under åren har ManTec genomfört över 460 projekt. Dessutom hyr de ut chefer.

- Ett projekt ger i genomsnitt en avkastning på 400 % av projektets kostnad, med ett intervall på 250 % till över 800 % mycket beroende av kundens verksamhet och projektets storlek. Mantec har en mycket hög andel nöjda kunder, berättar Göran.

Ett gediget exempel för detta är när Skanska Byggsystem för fem år sedan lanserade ett helt nytt sätt att producera Bokloks byggmoduler i fabriken i Gullringen. Med hjälp av Mantec började man styra husproduktionen mer exakt, såg till att tillverkningen skedde i en så jämn och optimal takt som möjligt, analyserade ergonomin och alla tider. Inspirationen hämtades snarare från tillverkningsindustrin, exempelvis Electrolux, än från traditionella husfabriker.

– Vi som arbetat i den gamla fabriken var rätt skeptiska från början, men konsulterna var envisa och när vi satte igång på allvar blev det väldigt bra. Utan att veta att det kallades för "lean" så hade vi fått en industriell process på riktigt. Det var inte alls som den traditionella husproduktionen, berättar Roger Pettersson på Skanska Byggsystem.

En effekt av styrningen av huvudflödet är att man numera lyfter bort moment som tar för lång tid och stör flödet. Dessa moment förtillverkas i stället vid sidan av produktionslinjen. En annan tydlig effekt av införandet av lean är ökad "ordning och reda".

– Vi dubblade volymen med i princip oförändrad bemanning, berättar Roger Pettersson.

Skanska Byggsystem fick senare byggindustrins leanpris.

Vi inom Experion gillar starkt Göran och hur ManTec arbetar med att förändra företag till det bättre genom högre effektivitet och lönsamhet. Vi blev väldigt glada när Göran ville stötta oss i vår racing utmaning under 2014, med stort engagemang och påhejande efter tävlingarna. Göran blir nu en ambassadör som med sitt breda nätverk verkar för vårt racing team och det är mycket värdefullt för oss inför säsong 2015. Vi välkomnar er att kontakta Göran och ManTec för att lära er mer om vilka möjligheter som finns i att öka lönsamhet och bli effektivare. ManTec har en mycket bred erfarenhet från ett stort antal projekt inom många olika branscher.

goran.r@mantec.eu

mantec.se

0706-318 618

Prenumerera på nyheter

Tack! Nu prenumererar du på vårt nyhetsbrev.

Hoppsan! Något gick fel när du skickar in formuläret. Testa igen eller skicka till albin@markenvard.com

Relaterade blogginlägg

Att nå framgång
USP eller Delight?
Är den unika egenskap som utmärker ett erbjudande
Johnny Wärnelöv
Johnny Wärnelöv
Oct 5, 2016
Att nå framgång
Att mäta frekvensen
Idag har vi alla möjligheter att mäta frekvensen.
Johnny Wärnelöv
Johnny Wärnelöv
May 12, 2016
Att nå framgång
Analysera ifrån tre dimensioner
Hur man når den fulla potentialen inom ett företag.
Johnny Wärnelöv
Johnny Wärnelöv
Apr 5, 2016
Att nå framgång
Effektiviserings gurun Göran R Svensson
Med ManTec personifierar Göran kulturen i att förändra och effektivisera inom alla områden
Albin Wärnelöv
Albin Wärnelöv
Nov 17, 2014
Att nå framgång
Att Nå Framgång! Del 2
Grundförutsättning för att lyckas sammanfattar jag med...
Johnny Wärnelöv
Johnny Wärnelöv
Apr 15, 2014
Att nå framgång
Att Nå Framgång! Del 1
Alla vill nå framgång i allt ifrån skolan till idrott och framförallt i yrkeslivet.
Johnny Wärnelöv
Johnny Wärnelöv
Mar 10, 2014